ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΛΙΝΑ

Η Συμεωνίδου Λίνα είναι ψυχολόγος, συστημική ψυχοθεραπεύτρια και ειδική παιδαγωγός, Med.

Σπούδασε ψυχολογία στο Universite Libre de Bruxelles και πήρε το πτυχίο της το 1994, με κατεύθυνση: Κλινική ψυχολογία. Το 2000 ολοκλήρωσε το τετραετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη συστημική ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας Θεσσαλονίκης και από τότε είναι μέλος της Συστημικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδας. Είναι πιστοποιημένη από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων, ως συντονίστρια Σχολών Γονέων. Το 2012 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ειδική αγωγή, στο ΑΠΘ.

Εργάζεται από το 1997 μέχρι σήμερα στον ιδιωτικό τομέα, από το 2000 ως επιστημονικά υπεύθυνη του ψυχολογικού τομέα του κέντρου «διάλογος», συναντώντας άτομα, ζευγάρια και οικογένειες, συντονίζοντας ομάδες παιδιών και ενηλίκων.

Έχει εργαστεί στα Κέντρα Κοινωνικής Στήριξης των δήμων Πολίχνης και Σταυρούπολης επί σειρά ετών και έχει συνεργαστεί με πολλά ιδιωτικά νηπιαγωγεία.  Επιπλέον,  έχει διδάξει μαθήματα ψυχολογίας και ειδικής αγωγής σε διάφορα εκπαιδευτικά πλαίσια. Από το 2004 είναι διορισμένη ως νηπιαγωγός, ενώ από το 2014 εργάζεται στο ΚΕΣΥ Ανατ. Θεσσαλονίκης.

Συμμετέχει σε συνέδρια και ημερίδες Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής με εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια.